Æbleskiver med citronskal og skovbær i rom

Æbleskiver med citronskal og skovbær i rom

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 æg
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk citron, skal
0,5 tsk bagepulver
0,25 l piskefløde
------------------
200 g skovbær, frost
2,5 spsk sukker
2,5 spsk mørk rom

Fremgangsmåde:

Ingen december uden æbleskiver. Og det er altså slet ikke så besværligt, som mange vil gøre det til! Høst stor beundring fra dine venner, når du serverer hjemmebagte æbleskiver i stedet for de friturestinkende fra Daloon. Er der børn til stede, så stil almindelig syltetøj på bordet sammen med den lidt mere voksne bærkompot med rom. Pisk æg og sukker skummende. Bland salt, revet citronskal og bagepulver sammen med melet. Pisk dett e sammen med æggemassen til en jævn dej. Pisk fløden og ved den forsigtigt i dejen. Varm æbleskivepanden igennem og kom lidt smør i hvert hulrum. Fyld hullerne 3/4 op med dej. Når dejen er bagt i bunden, vendes æbleskiverne ved hjælp af en strikkepind. Hold dem varme i ovnen efterhånden som du bager dem. Kog bærrene sammen med sukker og rom i en lille gryde. Smag til, om der skal tilsættes mere sukker, det kan være lidt forskelligt, hvor sure bærrene er. Kompotten serveres lun til de varme æbleskiver, gerne sammen med flormelis eller sukker.