Æbleskiver

Æbleskiver

Forberedelses tid:

Antal:

30

Ingredienser:

4 dl hvedemel
1 spsk sukker
0,5 tsk natron
0,5 l kærnemælk
2 æg
0,5 tsk citron, skal

Fremgangsmåde:

Lun mælken, så den bliver håndvarm. Pisk melet i. Rør æggene i meljævningen. Hav blødt smør parat (stuetemperatur). Rør smørret i dejen sammen med sukker og salt. Rør dejen glat, så der ikke er klumper i. Smør en æbleskivepande (pander med slip-let-belægning er gode) og øs dej i hullerne ? næsten op til kanten. Bag æbleskiverne et øjeblik ved middelvarme; det skal ikke gå for hurtigt. Vend æbleskiverne en kvart omgang med en strikkepind (træ-grillpind til slip-let) og lad dem bage et kort øjeblik. Vend dem derefter helt og stop kanterne godt ned, så sømmen bliver helt lukket. Bag æbleskiverne færdig og tril dem lidt rundt med pinden for at sikre, at de er ensartet brune. Servér dem varme med drys af flormelis.