Æbleflæsk

Æbleflæsk

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

600 g svinebryst
4 kg æbler, syrlige
timian
salt og peber
Tilbehør
rugbrød

Fremgangsmåde:

1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber. Varm panden op ved god varme. 2. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Tag skiverne af panden og drys dem med salt. Hæld det meste af fedtet af panden. Skær løgene i tynde skiver. Æblerne skæres i ikke for tykke både. Kom løg og æbler på panden og steg dem, til de er møre. Smag til med timian, salt og peber og læg dem kødet over. 3. Æbleflæsk kan også tilberedes i ovn. Svinebrystet lægges på en rist, som placeres øverst i en kold ovn. Æbler og løg lægges i et fad/bradepande, som sættes i ovnen under svinebrystet. 4. Steg ved 200 grader til skiverne er gyldne på begge sider. De skal vendes undervejs. Fedtet smelter ned i æblerne. Man kan også sætte en foliebakke under flæsket, så man selv kan bestemme, hvor meget fedt der skal blandes.