Æble-kvæde kompot

Æble-kvæde kompot

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 kvæde
4 æbler
1 spsk citronsaft
1 spsk vaniliesukker
2 spsk melis, stødt

Fremgangsmåde:

Skræl kvæden, dyp den i citronsaft, så den ikke bliver mørk. Skær den i 4 stykker. Fjern kernehuset med en lille kniv. Skær derefter frugtkødet i tynde skiver. Kom dem i en kasserolle sammen med nogle dråber vand og vanillesukkeret. Lad det koge i 15 minutter ved middel-svag varme. Imens skæres æblerne ud i kvarte, og kernehuset fjernes. Kom dem i kasserollen sammen med sukkeret. Lad det koge ved svag varme, indtil der ikke er mere saft. Til festlige lejligheder tilsættes et lille stykke ingefær i kasserollen, og denne kompot serveres varm til varm gåselever eller oven i købet til vildt eller and.